חזון
חזון
אנו במעגלים מרכזים את החינוך הבלתי פורמלי בתחום בית הספר ויוצרים עבורכם מרכז קהילתי שכונתי, המחבר בין הלמידה הפורמלית ללמידה הבלתי פורמלית.
מעגלים שומר על רצף לימודי וחוויתי לאורך כל שעות היום.
החל מ 08:00 בבוקר כאשר נכנסים בשערי בית הספר, דרך מעגל הצהריים וכלה במעגל החוגים שלנו בשעות אחה"צ/ערב.
כחלק מתפיסת ה LONGLIFE LEARNING, אנו מאמינים כי קיים רצף למידה לאורך כל שעות היום ולאורך כל שנות החיים.
הלמידה אינה נפסקת לעולם, בכל גיל, בכל זמן, בכל
מרחב ובכל הזדמנות. אנו במעגלים מספקים הזדמנויות למידה וחוויות מהנות עבורכם.
"אין סוף ללמידה. זה לא שאנחנו קוראים ספר,עוברים בחינה, ומסיימים עם הלמידה. כל החיים, מהרגע שאנחנו נולדים עד הרגע שאנחנו מתים הם תהליך של למידה." ג'ידו קרישנמורטי
תפיסת החינוך שלנו
ישנן כמה אמונות בסיסיות אשר מלוות את תפיסת החינוך שלנו:
חינוך אישי
מה זה? החינוך האישי הינה גישה חינוכית המקדמת את הזכות השווה של כל תלמיד
להגיע למימוש עצמי ולמצוינות אישית וחברתית.
מתי ואיך איך מתבצע? לכל ילד ישנה פגישה אישית עם המדריך החונך שלו, בפגישות אלו מתקיים דיאלוג אישי בין החונך לילד עיי שיחה, משחק ועוד.
למה זה חשוב? אנו לומדים להכיר את הילד מקרוב. הדיאלוג בין חונך לילד הינו מפגש אישי מצמיח, המחזק את תחושת המוגנות והביטחון העצמי ומפתח אזורי חוזק אישיים שהינם תנאי בסיסי להצלחה אישית חברתית ואקדמית.
ומה לאחר החונכות? משתפים את ההורים ואת הצוות החינוכי בביה"ס בתובנות חדשות שלמדנו אודות הילדים. ע"י האינטגרציה בין כל מרחבי החינוך, אנו יוצרים את התשתית הרצויה לשיפור הישגים לימודיים ויצירת מוטיבציה פנימית ללמידה ולהצלחה.
תקשורת
מרבית ההישגים שלנו בחיים תלויים באופן שבו אנחנו מתקשרים עם אחרים ועם עצמנו. על פי תפיסת העולם שלנו אנו מאמינים כי מיומנויות תקשורת הינן כלי משמעותי ביותר לביסוס הרווחה האישית, היכולת החברתית, והמצב הריגשי של הילדים.
בתוכניות הלימוד שבנינו נעבוד עם הילדים על היכולת הבין אישית והתוך אישית
שלהם. זאת בעזרת: קיום מעגלי שיח בתחילת יום ובסוף יום, תרגול "שפת הג'ירף" המחזיקה בבסיסה מיומנויות תקשורת מקרבת, התנסות במשחקי קופסא אשר דורשים שיתופי פעולה, עבודה על יכולות הבעה עצמית ועוד.
"החינוך הציבורי כבר זמן מה התמקד רבות באיזה תוכנית לימודים
אנחנו מאמינים שתהיה מועילה לתלמידים. חינוך מעשיר חיים מבוסס
על ההנחה שהיחסים בין המורים והתלמידים, היחסים בין התלמידים לבין עצמם, והיחס של התלמידים למה שהם לומדים חשובים באותה מידה להכנת התלמידים לחיים." מרשל רוזנברג
ריבוי אינטליגנציות
השאלה היא לא האם אני חכם אלא במה אני חכם?
על פי התאוריה של פרופ' הווארד גרדנר יש בבני האדם מגוון רחב של יכולות/ כישורים/ אינטליגנציות. בתי ספר והעולם האקדמי שמים דגש רב על שתי יכולות עיקריות: היכולת המילולית והיכולת הכמותית. אבל מה עם פיקאסו? מה עם מייקל ג'ורדן? מה עם מוצרט, אופרה וינפרי ופרויד? הם לא חכמים? ידוע שחלקם לא מצאו את מקומם בבית הספר.
כיום בשדה החינוכי מבינים יותר ויותר כי יש לזהות את היכולות/ הכשרונות של הילדים ולהעצים אותם דרכן.
גם אנחנו מנסים לזהות את הכישרונות המיוחדים של הילדים! בתוכניות הלימודים, בחוגים ובמשחקים שהכנו עבור ילדכם, אנו שמים דגש רב על העבודה דרך החוזקות של כל ילד וילד. כך אנו יוצרים מרחבי הצלחה התואמים את היכולות שלהם ועוזרים להם לבסס דימוי עצמי בריא.
"עלינו לפתח הערכה מחודשת לחשיבות טיפוחו של הכישרון האנושי, בלווית ההבנה שהכישרון מתבטא באופן שונה אצל כל אדם ואדם "
קן רובינסון, המקום הנכון.
דרכי הוראה מגוונות
כיום במאה ה- 21, אנו חיים בעידן הידע. בעידן זה תפקיד המורה השתנה באופן דרמטי והוא אינו הכתובת הבלעדית לידע שקיים. כשהיינו ילדים, אם רצינו לדעת משהו, יכולנו לפנות להורים שלנו, למורה, או לאינצקלופדיה. כיום בלחיצת כפתור אחת הילד נחשף לידע כמעט בלתי מוגבל.
אז מה תפקיד המורה היום? המורה השתנה מבעל הידע, למנחה/ מנתב את הידע.
ההרגל בו מורה עומד ומרצה בפני הילדים אינו רלוונטי יותר, זהו, נגמר!
כיום, קיימות דרכי הוראה רבות ומגוונות המאפשרות לילד ללמוד בצורה מיטבית התואמת את רוח התקופה: למידה חוויתית, למידה שיתופית, למידה המבוססת על פרוייקטים וחקר, למידה דרך משחק, למידה בעזרת טכנולוגיה ועוד ועוד.
בתוכניות שהכנו עבורכם במעגלים, אנו שמים דגש רב על למידה ושימוש בכלים החדשים הללו. אנו במעגלים מאמינים שלמידה והנאה הולכות יד ביד.
מיומנויות המאה ה- 21
מיומנויות המאה ה- 21 מבקשות ליצור אדם עצמאי וסקרן, היודע להשתמש בכלים טכנולוגים, מיומן בשיתוף פעולה ותקשורת בין אישית, עבודת צוות, אוריינות מידע ומגלה חשיבה ביקורתית ויכולת לפתור בעיות. אדם היודע לקבל החלטות ומגלה גמישות ויצירתיות.
אנו במעגלים עוזרים לילדים לאמץ ולשפר את היכולות הללו.
"בעשור השני של המאה ה-21 כבר לא נהיה בעידן המידע או בעידן הידע, העשור השני של המאה ה-21 הוא עידן הלמידה". פרופ' סטיבן הפל
הנאה
אנו לא שוכחים כי מדובר בקהל ילדים צעיר וחשוב לנו מאוד שהם יהנו לכל אורך הדרך. שאיפתנו ליצור מרחב בו הילדים נהנים, משחקים, לומדים, יוצרים קשרי חברות טובים, מדברים ומתפתחים. בעזרת החינוך האישי, ריבוי האינטליגנציות, מיומנויות התקשורת ודרכי ההוראה החדישות, אנו מאמינים כי הילדים יאהבו לבלות את שעות היום איתנו, יפיקו מהן תועלת רבה.
"ההנאה מהווה את גילויה העיקרי של התועלת." מישל דה מונטן